Επικοινωνήστε μαζί μας:

Σωστή συντήρηση της κουζίνας

Στους φούρνους αλλά και στις ανεξάρτητες κουζίνες αυτά που παθαίνουν βλάβη είναι οι αντιστάσεις του φούρνου, η επάνω που είναι διπλή μαζί με το γκριλ και η κάτω αντίσταση. Η φτερωτή για το σύστημα μεταφοράς του αέρα μέσα στο φούρνο. Ο θάλαμος του φούρνου. Το λάστιχο για στεγανοποίηση πόρτας κουζίνας. Το τζάμι της πόρτας που ξεκολλάει και μπορεί να σπάσει και οι εστίες, κεραμικές ή συμβατικές.

Οι επαγωγικές εστίες έχουν εξαιρετική ανταπόκριση και θερμαίνουν με ακρίβεια. Μπορείτε να ρυθμίσετε ακριβώς και στιγμιαία τη θερμοκρασία, για να έχετε τον πλήρη έλεγχο στο μαγείρεμα. Μπορείτε να αποτρέψετε την υπερχείλιση μιας κατσαρόλας χωρίς να την κατεβάσετε από την εστία. Η επίτευξη υψηλών θερμοκρασιών γίνεται γρήγορα και αντίστοιχα, η ψύξη γίνεται σε δευτερόλεπτα.

 • Για να καθαρίσετε την κεραμική επιφάνεια χρησιμοποιείστε ελαφρώς νοτισμένο πανί και ειδική κρέμα/γαλάκτωμα κεραμικών εστιών.
 • Για πιο επίμονους λεκέδες χρησιμοποιείτε την ειδική σπάτουλα απόξεσης.
 • Σκουπίζετε πάντα καλά την επιφάνεια αφού την περάσετε με ένα υγρό πανί για να αποφύγετε το σχηματισμό αλάτων.
 • Καθαρίζετε το συντομότερο δυνατόν τα υπολείμματα βρωμιάς για να μην καούν.
 • Όταν αφήνετε τα σκεύη πάνω στη μονάδα εστιών πρέπει να ελέγχετε εάν ο πάτος τους είναι καθαρός, στεγνός και χωρίς λίπη.
 • Τα φαγητά με μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα δεν πρέπει να ξεχειλίζουν στην επιφάνεια εστιών. Σε περίπτωση υπερχείλισης, καθαρίστε αμέσως την κεραμική επιφάνεια με την ειδική ξύστρα.
 • Σβήστε αμέσως τη συσκευή εάν σας πέσει ζάχαρη ή ακουμπήσετε κατά λάθος πλαστικά και αλουμινόχαρτο στη ζεστή μονάδα εστιών. Αφαιρείτε αμέσως και προσεκτικά αυτές τις ουσίες με τη σπάτουλα όσο η ζώνη μαγειρέματος είναι ακόμη ζεστή και με τρόπο ώστε να αποφύγετε τα εγκαύματα. Στη συνέχεια, καθαρίστε τη ζώνη μαγειρέματος όταν κρυώσει σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.
 • Χρησιμοποιείτε σκεύη που ο πάτος τους καλύπτει πλήρως την επιφάνεια της εστίας και που είναι καλής ποιότητας ώστε ο πάτος τους να παραμένει επίπεδος (δλδ να μην καμπυλώνει) ακόμα και όταν θερμανθεί, προς αποφυγή διάβρωσης μέχρι και σπασίματός της λόγω μη σωστής μεταφοράς της θερμότητας προς το σκεύος.
 • Προσέχετε να μην πέφτουν υγρά πάνω στην κεραμική εστία και μην προσπαθήσετε να την καθαρίσετε με κάποιο βρεγμένο πανί ενώ αυτή είναι ζεστή. Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει λόγω απότομης ψύξης ή και να καείτε από τη θερμοκρασία.
 • Σχετικά με τις συμβατικές εστίες, μην αφήνετε ένα ζεστό σκεύος να κρυώσει πάνω στην εστία που χρησιμοποιούσατε ή πάνω σε άλλη εστία. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας που υπάρχει, δημιουργείται υγρασία η οποία αν δεν απομακρυνθεί πριν στεγνώσει , οξειδώνει σταδιακά την εστία .
 • Μην τοποθετείτε τα μαγειρικά σκεύη κατευθείαν στον πάτο του φούρνου.
 • Μην χύνετε κρύο νερό στον καυτό φούρνο.
 • Μην σκεπάζετε τον φούρνο με αλουμινόχαρτο.

Προγράμματα ψησίματος

 • Πάνω & κάτω αντίσταση (παραδοσιακό): Η θερμοκρασία που παράγει ή άνω και η κάτω αντίσταση, διαχέεται σε όλο τον φούρνο. Η ιδανική λειτουργία για όλες τις παραδοσιακές συνταγές, για το ψωμί, τα ψητά, όπως το μοσχάρι, το αρνί και τα γλυκά.
 • Πάνω & κάτω αντίσταση με αέρα: Ο αέρας θερμαίνεται από την πάνω και την κάτω αντίσταση και η κυκλοφορία της θερμότητας εξασφαλίζεται από τον ισχυρό ανεμιστήρα που είναι τοποθετημένος στην πλάτη του φούρνου. Επιτρέπει γρήγορο ταχύτατο μαγείρεμα, ιδανικό για φαγητά σε ταψιά και φόρμες όπως το γιουβέτσι, οι πίτες, τα ψητά και τα γλυκά. Επιτρέπει επίσης το ταυτόχρονο ψήσιμο διαφορετικών φαγητών σε 2 επίπεδα, χωρίς να αναμιγνύονται οι οσμές, και να επηρεάζεται η γεύση.
 • Grill: Χρησιμοποιείτε μόνο το άνω γκριλ και είναι ιδανικό για να φρυγανίζετε ψωμί, ή για να ροδίζετε το κρέας και το ψάρι.
 • Grill με αέρα: Η θερμότητα που παράγεται από το γκριλ διανέμεται από την κίνηση του πίσω ανεμιστήρα. Ιδανικό για να ψήνετε μεγάλα κομμάτια κρέατος και πουλερικών, ή για να ροδίσετε μεγάλες επιφάνειες στο τέλος του ψησίματος.
 • Πάνω αντίσταση με αέρα: Ο συνδυασμός της μονής άνω αντίστασης και του αέρα, επιτρέπει το απαλό ρόδισμα της επιφάνειας. Είναι μια λειτουργία που ενδείκνυται για πιάτα όπως τα λαζάνια, οι τάρτες οι πίτες, και φαγητά με ζυμαρικά ή λαχανικά σε φόρμες.
 • Ψήσιμο με αέρα: Η κυκλική αντίσταση θερμαίνει τον αέρα και ο πίσω ανεμιστήρας επιτρέπει μια τέλεια κατανομή απευθείας από την πηγή της θερμότητας. Ο ζεστός αέρας που κυκλοφορεί ομοιόμορφα στο εσωτερικό του φούρνου μειώνει τον χρόνο ψησίματος. Είναι ιδανική λειτουργία για το ψήσιμο οποιουδήποτε φαγητού ακόμη και για ψήσιμο σε 3 επίπεδα ταυτόχρονα, χωρίς να αναμιγνύονται οι οσμές και να επηρεάζονται οι γεύσεις.
 • Απόψυξη: Ο αέρας κυκλοφορεί στο φούρνο χωρίς να θερμαίνεται, μειώνοντας αισθητά το φυσικό χρόνο ξεπαγώματος ακόμη και για τα πιο ογκώδη τρόφιμα.

 

Η σωστή λειτουργία της κάνει την κουζίνας σας να ζήσει περισσότερα χρόνια χωρίς βλάβες. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι η σωστή συντήρηση να γίνεται από ειδικούς τεχνικούς.

Για να κλείσετε ραντεβού για την συντήρηση της κουζίνας σας πατήστε εδώ.